Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téglási polgármesterválasztás

2008.12.05

Az előző polgármester halála miatt új polgármestert választ az egykor szebb napokat látott (Maglóddal ellentétes irányt befutó) település. Már nem gyártják a keverőtárcsás Hajdú mosógépet és a Hajdú Vasas sem focizik az NB III-ban. Nagy a munkanélküliség, nagy a roma lakosság aránya. Ez nem Heves vagy Borsod megye, errefelé (meg Szabolcsban) nem csak az MSZP privilégiuma a cigánysor leetetése és leitatása választások idején.

A felállt képlet sokkal egyszerűbb mint az őszi időközi sorozat korábbi településein. Csak két jelölt indul:  Fidesz színekben Szegedi Attila önkormányzati képviselő, valamint az MSZP által támogatott független jelöltként induló Czibere Béla alpolgármester. Az utóbbi jelölt előnye a hivatalon belüli jobb rálátáson kívül, hogy a 2006-os kislistán első helyen végzett. A testületi arányok szempontjából nagy változást nem hozhat a mostani polgármesterválasztás, a függetlenek 8:5 arányban többségben vannak a Fidesszel szemben, persze nem tudjuk, hogy a függetlenek közül vannak-e olyanok, akik a későbbiekben átszavaznának a Fidesz oldalra.

Téglás nem az a tipikus hajdú-bihari település, ahol a Fidesz 61-29-re állna az MSZP-vel szemben.  A 2006-os önkormányzati választáson a listás szavazáson a Fidesz 40,21%-ot, az MSZP 33,22%-ot ért el (sok szavazatot elvittek az alkalmi és kis szervezetek, egyesületek), a 2006-os országgyűlésin 55:36 volt az MSZP javára a Fidesszel szemben (emlékeztetőül országosan 43:42).

Tipp:

Nagyon nehéz megtippelni számszerűen, mert az MSZP maglódi eredménye elmaradt a várttól, semmilyen információt nem sikerült fellelnem a jelöltek személyes kvalitásairól, kb. 57-43-as Fidesz győzelmet várok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.