Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Polgármester választás Tapolcán (márc.29-én)

2009.03.27

A naponta, napszakonta változó miniszterelnök-jelöltek követése közben majd elfelejtkeztem a vasárnapi tapolcai időközi polgármesterválasztásról.

Azért itt sem frankó minden, sajnos megint egy köztisztviselő jár élen a demokrácia megsértésében. Dr. Imre László jegyző fenyegeti eljárással és büntetéssel azon helyi szervezeteket, aki plakátot mertek kiragasztani  Egy antidemokratának szörnyű nehéz elviselni, ha mások is kifejtik véleményüket a Hivatal működéséről. A választási eljárásról szóló törvény valóban tartalmazza, hogy a jelölő szervezetek engedély nélkül készíthetnek és helyezhetnek el plakátot a választási kampány során. Nincs ott a csak szó.  Nincs megtiltva, hogy a nem jelölő szervezetek engedéllyel nem készíthetnek. Erre az engedélyre nem a jegyzőnek van felhatalmazása (meg, hogy is nézne ki, na komolyan...). Egyesek már elfelejtették a rendszerváltás egyik jelszavát, mindent szabad amit a törvény nem tilt.

Egy igazi demokratát viszont nem zavarja, ha pl. a helyi polgárőrők, vagy a népdalkör, vagy a bányásznyugdíjasok klubja elmondja a véleményét. Kivételesen kérem olvasóimat, hogy fejtsék ki álláspontjukat, ha nem értenek egyet demokrácia felfogásommal.

Egyébként 4 jelölt indul:

- Császár László (FIDESZ)
- Fekete Mátyás (független, de 2006-ban MDF-es)
- Lévai József (MSZP)
- Szalkai József (Jobbik)

A 2006-os 59,81%-os Fideszes győzelem után nem lesz meglepetés a legnagyobb parlamenti ellenzéki párt sima győzelme. Számomra sokkal érdekesebb kérdés, hogy az MSZP jelöltje elér-e a 28 %-ot, valamint a Jobbik 5% fölé kerül-e? Mindenesetre elég nagy választási minta lesz, mivel kb. 5000 szavazóra számítok.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.