Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Polgármesterválasztás Kartalon

2008.12.12

Maglód - Hajdú Vasas (Téglás) - Kartal.  Fiatalkoromban  focibajnokságokon szocializálódtam, földrajzi ismereteim erre alapozódtak. Mindhárom település szebb napokat megélt az NBIII-ban és most mind a  három településen volt ősszel időközi választás. A trilógia most véget, hogy januárban folytatódjon az NBII-vel. Ugyanis akkor a most NBII-es Ferencváros időközi országgyűlési  választás elé néz.

Most vasárnap 14-én 4637 választópolgár választhat új polgármestert Kartalon. A  korábbi népszerű MSZP-s polgármester szeptember 14-én hunyt el (egyes rosszindulatú pletykák szerint higanymérgezésben) 40 éves korában. Helyét hat jelölt pályázza meg. Legnagyobb országos nevekkel a Jobbik jelöltje  Koncz Balázs tűzdeli meg a kampányát, a Morvai-Vona roadshow ma lesz Kartalon. Két független jelöltnek (Magyar Imrének és Szabó Lászlónak) nem adnék 10%-nál többre esélyt. Valószínűleg 3.helyen fog végezni ifj. Füzeséri László, igaz 2006-ban csak 30.volt a kislistás választáson, de egyre népszerűbb a településen és jó elképzelései vannak. A második helyre tippelném Bognár Józsefet, aki most (csak) a KDNP színeiben indul, viszont 2006-ban Fidesz-KDNP színekben jutott be a képviselőtestületbe, ahol 13 képviselőből heten alkotják  a helyben pejoratívan "Frakciónak" nevezett csoportosulást. Annak ellenére, hogy  elég nagy a templomba járók aránya a helyiek között, Bognár úrral elég sokan azonosítják a gyülölködés kifejezést Kartalon. Ezért tartom esélyesebbnek Tóth Ilkó Mihály (közismert rövidítése: TIM) független jelöltet, aki nem vette most fel az MSZP dresszt, de azért mindenki jól ismeri helyben. Ő az  a vállalkozó típus, aki a jövőt beruházásokkal és a helyi vállalkozások közremüködésével ( egyesek szerint a saját cégeinek adott megrendelésekkel) képzeli el. Külön pikantériája a mostani kampánynak, hogy TIM szinte egy napon keveredett alaptalan áramlopási ügybe Bajnai Gordonhoz hasonlóan.  Véleményem szerint a jelöltek nagy száma miatt a győzelmet akár 35%-al is meg lehet szerezni.

Ezen a hétvégén a 6137 választópolgárral rendelkező Bácsalmáson is tartanak időközi választást a polgármesteri székért, +13 képviselői helyért. A jövő héten erről is be fogok számolni, de mivel szinte csak független jelöltek indulnak, nem írtam rá beharangozót. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

balhé a pontatlan végeredmény miatt

(szerkesztó, 2008.12.16 13:29)

több internetes fórumon is balhé tört ki az egymástnak ellentmondó adatok miatt, többek szerint 85 szavazat "eltűnt".
Nem értem, hogy a www.kartal.hu még kedden sem rakta fel a szavazóköri jegyzőkönyveket beszkennelve, eloszlatva a kétségeket. Kinek jó ha egy ilyen malőr miatt kétségessé válik a választások tisztasága még ekkora különbségnél is ???

kartal

(kartali, 2008.12.15 20:54)

Őszintén megmondom én is!
Szerintem a kora miatt nem vették komolyan.
25 éves,TIM hozzáképest tapasztalt,"vén róka".
Bár sokak szerint lehet ez lesz a vesztünk,de azért bizakodjunk, hogy nem.
B.J.versége csúfosabb volt sztem,ahhoz képest, hogy KDNP-s színekben indult.Kartal 99%-a vallásos.

köszi!

(szerkesztő, 2008.12.15 09:34)

elég sima győzelem volt, viszont csalódtam Füzesériben.

kartal

(kartali, 2008.12.15 09:08)

Győzött Tóth Ilkó Mihály(független) 1088 szavazattal!
A rivális Bognár József(KDNP) 266 szavazatott kapott.

Szavazott:1745 fő

Hajrá Kartal,Hajrá TIM!