Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maglódi időközi önkormányzati választás 2008.11.23.

2008.11.18

Egy Fideszes önkormányzati képviselő lemondása miatt nov.23-án időközi választást tartanak Maglód 9.sz. választókörzetében. A városrész Klenova neve szlovák ősöket takar, általános iskolás koromban maglódi nyaralásom során láttam először népviseletbe öltözött (és a földesúton éneklő) szlovákokat az akkori faluban (addig még csak lovaskocsival meszet áruló tótokat láttam Borsod és Hajdú megye falvaiban). Remélem nem bántom meg a maglódiakat, de a 70-es években ez a hely még egy porfészek volt, iszonyú elmarodottsággal, súlyos ellátási problémákkal (délután már nem lehetett kapni kenyeret meg felvágotttat), akkor még Maglód sokkal elmaradottabb volt mint pl. Sajószentpéter vagy Hajdúböszörmény.

Azóta sokat változott a világ, itt az önkormányzati politika már nagyszabású útépítésekről szól, meg a Tesco után milyen áruház épüljön a városban, míg a borsodi településeken a segélykéről meg az iskolabezárásokról. Szóval más a dinamika, de a mai helyzetet részletesebben nem ismerem, mert korábbi rokonom az infrastrukturális elmaradottság miatt  már 30 éve elköltözött Maglódról, de annak idején a szegénységben is nagyon jó volt itt nyaralni, és indiánosdit játszani a patak mellett. 

2006-ban mind a 10 körzetben a Fidesz győzött az egyéni választókörzetekben, míg a független polgármester egyedüli jelöltként nyert. Jelenleg a képviselő testület két részre osztott, a polgármester az MSZP-s, polgárőrös és sportkörös képviselőkkel egy blokkot alkotva  áll szemben a Fideszes képviselőkkel. A Fidesz frakció várhatóan megtartja 10-8-as arányát a testületben.

A jelöltek:

- Fodor János Tibor (MSZP)

- Jutasi Miklós (Fidesz)

- Somogyváry Mihály (független)

Tipp:

Ha a független jelölt elér 7%-ot, akkor a Fidesz 57% és az MSZP 36%, ha a független jelölt 15%-ot érne el akkor a Fideszt 52%-ra, az MSZP-t 33%-ra saccolom. Persze fenntartom a tévedés jogát, de talán tisztább a kép mint Bicskén vagy Nagykőrösön, ahol 2-3 független vagy parlamenten kívüli párt jelöltje indult. A várható szavazók száma 280-370 között lesz. 
Végül a szerkesztő személyes kérése, hogy minél hamarabb legyen utca elnevezve a Maglódon született, két éve elhunyt világhírű zsokéról, Kállai Pálról.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.