Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kartali és bácsalmási eredmények

2008.12.31

Először is elnézést kérek, hogy pár napig nem jelentkeztem. Késedelmem oka részben az ünnepek is voltak, de azért közrejátszott a kartali jegyző és Reherovszky Tamás webmester trehánysága is. Lassan fontolóra veszem, hogy nyitok egy köztisztviselői szégyentablót a weboldalon, ahol a munkájukat hanyagul vagy inkorrektül végző jegyzők (pl. Bicske, Miskolc, Kartal) lennének felsorolva a választási eljárások történetében. Olyan időben amikor nagyon sok közalkalmazottnak és köztisztviselőnek csökkentik a fizetését, célszerű lenne megkülönböztetni az ocsút a búzától.

Sajnos megtörtént Kartalon, hogy a 6 jelöltből két jelöltnek (Koncz Balázsnak és ifj. Füzeséri Lászlónak) az eredményét tévesen és összevissza továbbították jelentős eltéréssel különböző sajtóorgánumoknak. A bizalomvesztő malőrt a mai napig sem orvosolták a lusta webmesterek, nem tették fel szavazókörönként a választási eredményt,  lehet, hogy már soha nem fogjuk tudni leellenőrizni, hogy jól adta-e össze a Választási Iroda.

Egyébként átlagosnak mondható 37%-os részvétel mellett a legesélyesebb jelölt Tóth Ilkó Mihály (független) győzött 62,7%-al. Második helyre vártuk Bognár Józsefet (KDNP), aki nagyon lemaradt a 15,33%-ával. Szerintem nem véletlenül nem támogatta a Fidesz Bognár urat, sejthette, hogy vele csak veszíthetnek. Kisebb meglepetés, hogy a Jobbik jelöltje Koncz Balázs közel a szavazatok 10%-ához, 171 szavazattal harmadik lett. Összesen 1735 érvényes szavazat volt. A 4.-6.helyen végzett jelöltek egyike sem ért 6%-ot, a rájuk adott szavazatok csak kétszámjegyűek voltak.

A Kartaltól picivel nagyobb lélekszámú településen, Bácsalmáson 40%-os részvétel mellett több mint kettőezernégyzázan szavaztak. Zalántai Endre (független) megőrizte polgármesteri székét, 2006-hoz hasonlóan biztosan győzött (63%), igaz most csak egy ellenféllel kellett megküzdenie és nem hárommal.  A kislistás választáson indultak pártjelöltek is, a Fidesz  eddigi 3 képviselője nem indult, így 5 új jelölttel próbálkozott, egyik sem jutott be (előzetesen nem is volt várható). Az MSZP 5 jelöltje közül három bejutott a testületbe. A Petrekanics család kivételével mindegyik MSZP-s jelöltnek 30-90 szavazattal sikerült növelnie táborát, pedig most nem 48%-os volt a részvétel. A kosaras berkekben ismert színesbőrű Bailo Amadou sajnos nem jutott be a képviselőtestületbe, hiába no, senki sem próféta a saját hazájában :-)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.