Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ajkai időközi választás a 2.sz.vk-ben, április 4-én

2009.04.02

Nem tudom, hogy Ajkán miért tartják szombaton az időközi választásokat, de nem hagyhatom ki a poént április 4-hez fűződő nosztalgiámról, habár nem találtam bejátszást az ...április 4-ről szóljon az ének..." kezdetű dalról, hangolódjunk fel másik  fájlcserélős dallal, mivel Ajkáról ki se fogy a nóta :-)

http://www.youtube.com/watch?v=rMXPYP1OREM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=e4-ztmRcaDU

E vidám bevezető után megemlítem, hogy február 28-án szombaton már volt egy időközi önkormányzati választás  Ajkán idén, akkor a 11.sz. körzetben. 51%-os választási részvétel mellett a Fidesz-KDNP jelöltje Dr.Nagy Zoltán győzött 62,2% százalékkal, megjavítva pártja 2006-os eredményét 9% többlettel. Igaz nem indult ellene pártjelölt, az egyik független volt SZDSZ-es jelölt 0,92%-ról javított is  2,35%-ra, a másik (feltehetően az MSZP-s polgármester által támogatott) független jelölt 35,45%-ot ért el, zavarta a képet, hogy hivatalosan az MSZP bojkottálta ezt a választást.

A mostani meccs viszont nem lesz ilyen sima, a 2.sz.egyéni vk. egy más beállítottságú körzet. 2006-an a Fidesz nyert 33,87 : 29,93 arányban az MSZP-vel szemben ebben a körzetben, a megyei listás szavazáson fej-fej mellett ért el 44% körüli eredményt a két nagy párt. Hartinger Ottónak (Fidesz-KDNP) erős ellenfele lesz az MSZP jelöltje Kaibás Dezső. A Jobbik Magyarországért Mozgalom is állít jelöltet, Ferenczi Gábort. Az egyedüli független jelölt neve Csányi Pál.  Kissé érdekes, hogy összgyűjtötte két másik független jelölt is a szükséges ajánlószelvényeket, de feltehetőleg valamilyen nyomásra visszaléptek, s az egyikük egy pártjelölt támogatására szólította fel híveit.

Ajkán elég feszült a politikai helyzet, az MSZP-s polgármesternek szűken, de meg van a többsége az önkormányzati testületben a Fidesz ellenében. A helyi politika fő témái a szemét, hulladék, erőmű körül forognak, valamint  a korrupció színesíti a palettát. Kívülről nehéz átlátni, hogy mi az "ábra", ki kivel van és van-e igazság bárki oldalán.

Mégis vidám hangulatom van, ezért tippelnék így lazán többszáz km távolságból is:
Fidesz 50%, MSZP  40%, Jobbik 7%, független 3%

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.