Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009-es pécsi választások V.rész

2009.10.18

Pár napja volt szerencsém az  első fordulóban 84%-ot elért Kővári János egyik kampánybeszédét meghallgatni. Bevallom őszintén, hogy tartalmára nem nagyon figyeltem oda,  gondolataim összehasonlították őt a magyar labdarúgó válogatottal, hiszen tét nélküli meccsekben ők már világbajnokok (hiszen idegenben legyőztük már a németeket és a dánokat is, meg itthon is pár éve a tétmeccseken világbajnok olaszokat is, sőt anno az irrapuátói 0-6 fiaskó előtt itthon 3-0-ra oktattuk ki a brazilokat a labdarúgás tudományából).
Szóval egyéni körzetes küzdelemben én ekkora fölényre nem emlékszem az elmúlt 20 évben, mindemellett pár kisfaluban a polgármesteri székért folytatott küzdelemben biztosan volt már ekkora győzelem, de ezek nem bírtak országos hírértékkel. Érdekességképpen megemlítenék két helyet, ahol már kapott 0 azaz nulla szavazatot egy jelölt egyéni körzetben, az egyik egy dunaújvárosi időközi önkormányzati választás volt, ahol egy SZDSZ jelöltnek sikerült ez a "bravúr", a másik meg 1994-ben volt Sajószentpéteren a rendes önkormányzati választáson, ahol egy kisebbségi jelölt (Oláh László) ért el a 4.sz. egyéni körzetben egynél kevesebb szavazatot.

Szóval - a közelgő országgyűlési választások miatt - ma mérkőzhet meg utoljára össze Kővári János (Fidesz-KDNP) és Tóth Bertalan (MSZP). Eléggé reménytelennek látszik a 25%-os részvételi arány elérése, mivel szerintem akár mennyire szeretem pl. Charles Bronsont mint filmszínészt, a Bosszúvágy című filmekből is megfeküdheti 5 db. rész az ember gyomrát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A mai végeredmény

(szerkesztő, 2009.10.18 20:07)

Részvételi arány 10,85% vagyis érvénytelen a választás!
1. Kővári János (Fidesz-KDNP) 4755 voks 88,35%
2. Tóth Bertalan (MSZP) 533 voks 9,90%
3. Walter György (FKGP) 94 voks 1,75%

Negatív rekord van készülőben...

(szerkesztő, 2009.10.18 13:47)

13 óráig csak a szavazók 5,53 %-a járult az urnák elé, ezért én inkább pihenek és alszom egyet, ma már nem is jelentkezem, úgyis érvénytelen lesz a mai választás (is).