Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az LMP tárgyalásai

2018.03.18

Általában a megállapodásoknak ott nincs értelme, ahol az LMP eddig 2,6 - 3,3 %-okat kapott (kevesett visz be a buliba). Ott sincs értelme, ahol már volt helyi összezördülés más ellenzéki pártokkal (Dunaújváros?). Ott sincs értelme, ahol a baloldal olyan militáns jelöltet indít mint Vadai Ágnes vagy Bauer Tamás, mert őket sok Jobbikos és LMP-s biztos nem szavazná meg. És végül nincs értelme olyan volt baloldali körzetet odaadni, ahol pl. a Jobbik 26%-ra, baloldali jelölt 22%-ra áll, és a megbízást arra használni, hogy a Jobbik elől csatában megszerezze a 2.helyet, de minimális esély maradna a Fidesszel szemben, az erős széthúzás miatt (Starján, Szolnok, Dunaújváros).

LMP-DK megállapodás (7:4 vagy 8:5 arányban):

DK-s körzet lenne a Bp5, Bp6, Bp12, Baranya2, Fejér1, Pest5(Dunakeszi) körzet valamint amelyiket meghagyja az LMP a Bp2, Bp4, Bp13-as trióból (összesen 7-8 körzet)

Az LMP megkapná a Pest2(budaőrsi) körzetet (tulajdonképpen már Szél Bernadett meg is kapta), és azt az egy vagy kettő körzetet Bp 2,4,13 trióból amit kér. Negyedik-ötödik lehetne Békés1(Békéscsaba), de ha ez nem tetszik, akkor lépjen vissza a DK Esztergomban, vagy Kaposváron (ez utóbbi most éppen ismét aktuális).

A DK-nak "saját lábon" visszalépés nélkül be kell vállalni nyerésre az újpesti (Bp11) körzetet.  Bp3 körzetet meg el kell engedni, mert a fővárosban a Fidesz itt a legerősebb.

LMP-MSZP megállapodás (7:4 vagy 6:3 arányban):

Az MSZP-nek "saját lábon" visszalépés nélkül be kell vállalnia a Csongrád1, a Bp7, Bp8, Bp10, Bp15 választási körzetet. Ha ezt nem vállalják be, akkor nem a kormányváltás a céljuk, hanem csak a biztonsági játék. Különben is Kunhalmi Ágnes elég ismert személyiség, hogy a múltkori 56db szavazatos vereségét letudja dolgozni (főleg Youtube reklámokkal), a Párbeszédes Szabó Timea plakátjait sem  ragasztanák oly szívesen az LMP-sek.

Ahol az MSZP viszaléphetne az LMP javára: Tolna1(Hadházi Ákos javára), Vas1Szombathely, Pest8(Szigetszentmiklós)-ban és Bp14-ben (ez utóbbi úgyis csak a Jobbik némi segítségével hozható el).
De lehet,hogy az MSZP nem akar 4 körzetet átadni, mert Bp1, Bp17, B18-ban még akar valamit egyeztetni az Együttel. Szerény véleményem szerint Bp1-et el kéne engedni, ha öt ellenzéki jelöltből kettő visszalép, még  akkor is röhögve nyer a Fidesz. Bp17(Csepel)-t csatában vihetné Bangóné (személyes megj. zsák megtalálta a foltját: Rezsi Szilárd és a bihari asztalverő a csepeli prolik kegyeiért), de a 18-asban a meglepően erős Hajdú Nóra is alku tárgya lehet Molnár Gyulával szemben. AZ MSZP-s pártelnök több felmérés szerint visszalépés nélkül esélytelen a Fidesz ellen, de még az is előfordulhat, hogy az LMP és az Együtt együtt lép vissza a javára, ha Csepelen Bangóné lelép Szabó Szabolcs javára.
És hogy az MSZP mit kérhetne az LMP-től (erősorendben): Bp9, Bp16, Szabolcs1, Komárom1(Tatabánya), Csongrád2(Szeged), Bp14(ha nem kell az LMP-nek), Pest1(Érd). Tartalékként szóba jöhet Somogy4Siófok (Magyar György ügyvéd körzete), vagy aktualitása miatt Hajdú1Debrecen(Kósa Lajos körzete).

folyt.köv. egy másik posztban, hogy a Jobbik hol kérhetne körzetet az LMP-től

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nem akarják...

(bronx, 2018.03.24 12:12)

Úgy látszik nem akarják, ami elsősorban Karácsony Gergely felelőssége lesz, mert a Vágó Gábor-Gyurcsány affér után tűzoltással, békéltetéssel nem próbálkozott.