Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aláírásgyűjtési hajrá hétfő 16 óráig

2018.03.04

Holnap színvallás! 
A Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek és a DK-nak már minden körzetben be van gyűjtve az 500 aláírása ahol indulni akartak.


Kisebb meglepetés, hogy a Jobbiknak még három körzetben hiányzik: Csongrád/Szeged2, Hajdú/Debrecen1 és Hajdú/Debrecen2. Feltehetőleg szervezeti okai lehetnek, mert Ágoston Tibor debreceni elnököt nem régen zárták ki Rostás Winnetouzásért. Manapság már nem fér bele a cukiságkampányba, hogy ilyen kifejezések elhangozhassanak az ország 2. legnagyobb városának Közgyűlésén. A náluk legesélyesebb 3-as körzetben már összeszedték az aláírásokat. Ha a Jobbiknak nem lesz meg az ÁSZ 630 milliós gigabírsága miatt oly fontos összes jelöltje, az viszontlehetőséget adna az LMP-vel és az MSZP-vel koordinációs kapcsolatszálakra.

A debreceni körzeteknek még lehetnek stratégiai jelentősége , mert ebben a kettőben még az LMP sem szedte össze. Az 1-esben az MSZP-s Gurmai Zita kerülhet küzdelembe Kósa Lajossal. A kettesben meg a DK-nak kéne visszalépnie a Momentumos jelölt javára. Mándi László igen hamar (4.nap) beadta az íveket, így feltehetőleg jó esélyei lehetnének egy Jobbik nélküli konstellációban a Fideszes Pósán László ellen.

Az LMP-nek is lehetnek szervezeti gondjai, mert a 12 hiányzó körzetben Hajdú és Fejér megyében 4-4 körzetben nincs elég aláírás (meg Keszthelyen, Körmenden, Nyíregy1-ben és Kalocsán). Szomorú, hogy egy közepes párt Kisvárdán és Orosházán hamisítási botrányba és rendőrségi ügybe keveredett. Orosházán érintett még az Együtt, a SZP, Medete, Demokrata Párt, A Haza Pártja, az Összefogás, SZEM, FKGP és a Tenni Akarás Mozgalom
A fenti nyitóoldalamon eddig még csak az SZP, az EP, KEDN és az Összefogás párt volt gyanús, mint akik választási kamupártok, hiszen jelöltjeik legalább felét már visszautasították.

Az Együttnek ez utóbbi azért kellemetlen, mert országosan pont a szükséges 27 jelöltjük már meg van, de a minimális kilenc megyében nincs jelöltjük, csak nyolcban. GyőrMS, Hajdú és Pest megyében már többeknek beadták, de Baranya, Fejérben és Somogyban az egy-egy jelölt még fellebbezhető, Nógrád1Salgótarjánban meg még nem is vizsgálták a csomagot, az orosházi meg könnyen a bíróságon köthet ki.

A Momentum 49 jelöltön áll (országos lista már biztos), feltehetően hétfőn meglesz a támogatáshoz oly fontos 54 körzet. Az MCP 37, a Munkáspárt 41 jelölttel rendelkezik, róluk lehet tudni, hogy mit képviselnek. A Közös Nevező Mozgalomnak 55 benyújtottból 40 indulásra esélyes, bár nem tudni még mit képviselnek, valószínűleg országos listájuk lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Jól hajráztak a pártok!

(Szerkesztő, 2018.03.05 20:17)

A Jobbik és az LMP is összeszedte az összes körzetben.
A Momentum 95 jelöltig, az Együtt 49 jelöltig jutott.
A kamupártokból is lehet akár tíznek is országos listája.

Székesfehérvár

(bulldevils, 2018.03.05 07:54)

Itt az 1-esben meg a DK szurkol, hogy ne legyen meg egy átlagosnál erősebb LMP-s körzetben a cédula.